Laittakaa tänne jotaki hyviksi todettuja reseptejä.(:
Belémin leivokset
10 kpl
5 kpl valmiita pakastevoitaikinalevyjä (500 g)
Vaniljakastike:
2 dl ruokakermaa
3 keltuaista
¾ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 tl kanelia
1 rkl tomusokeria
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kahteen osaan siten, että tulee neliöitä. Painele taikinapalat paperisiin leivosvuokiin muffinipellin syvennyksiin.
3. Valmista vaniljakastike. Sekoita kattilassa kierrevatkaimella kerma, keltuaiset, sokeri ja vehnäjauhot tasaiseksi. Kuumenna seosta samanaikaisesti sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Älä anna sen kiehua. Voit valmistaa kastikkeen myös vesihauteessa.
4. Anna kastikkeen vähän aikaa jäähtyä ja mausta vaniljasokerilla. Annostele kastike voitaikinasyvennyksiin leivosvuokiin (varo laittamasta liikaa).
5. Paista leivoksia uunissa 10-15 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä.
6. Yhdistä kaneli ja tomusokeri keskenään. Siivilöi kanelisokeri-seos jäähtyneiden leivosten päälle.
Jos kaulii levyt kolmeen osaan, tulee 15 kpl jolloin kastikettakin pitää olla vähän enemmän.
Belémin leivokset
10 kpl
5 kpl valmiita pakastevoitaikinalevyjä (500 g)
Vaniljakastike:
2 dl ruokakermaa
3 keltuaista
¾ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 tl kanelia
1 rkl tomusokeria
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kahteen osaan siten, että tulee neliöitä. Painele taikinapalat paperisiin leivosvuokiin muffinipellin syvennyksiin.
3. Valmista vaniljakastike. Sekoita kattilassa kierrevatkaimella kerma, keltuaiset, sokeri ja vehnäjauhot tasaiseksi. Kuumenna seosta samanaikaisesti sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Älä anna sen kiehua. Voit valmistaa kastikkeen myös vesihauteessa.
4. Anna kastikkeen vähän aikaa jäähtyä ja mausta vaniljasokerilla. Annostele kastike voitaikinasyvennyksiin leivosvuokiin (varo laittamasta liikaa).
5. Paista leivoksia uunissa 10-15 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä.
6. Yhdistä kaneli ja tomusokeri keskenään. Siivilöi kanelisokeri-seos jäähtyneiden leivosten päälle.
Jos kaulii levyt kolmeen osaan, tulee 15 kpl jolloin kastikettakin pitää olla vähän enemmän.